Konfliktusok, dialógusok és mediáció

A dialogikus szervezetfejlesztésben tapasztalataink szerint sokkal kevesebb konfliktus termelődik. Ennek oka a partnersági viszony kialakítása, a résztvevők, érintettek között kialakuló együttműködésre törekvő magatartás, melyben a verseny, mint a másik legyőzésének szándéka alárendelődik a közös tudás, a szervezeti tudás és intelligencia kialakításának. Ettől függetlenül mindenkori személyiségünk, amely változik, fejlődik és finomodik a személyes fejlesztés és a munkatapasztalatok terében - különösen a övekvő autonómia igény megmutatkozásával - kiválthat csapaton belüli konfliktusokat. Ennek rendszerét a lehető legjobban a Thomas-Killman féle rendszer dolgozta fel. Anagyot ehhez IDE KATTINTVA letölthet.
Thomas-Killmann teszt
A teszt kitöltése előtt, gondolja végig, hogy a konfliktuskezelési stratégiák közül melyik miként jellemző Önre. Az öt smegoldási módot átgondolva, osszon el közöttük 30 pontot úgy, hogy egy megoldás legfeljebb 12 pontot kaphat.
Majd töltse ki a tesztet, hasonlítsa össze saját becsült  eredményével, (Két pont eltérés még nem jelent számottevő különbséget!)
A teszt kitöltésekor mindegyik mondatpárnál jelölje be, hogy vagy az A, vagy a B betű az, amelyik legjobban jellemzi a viselkedését. Előfordulhat, hogy sem az A, sem a B állítás nem jellemző Önre, akkor azt válassza ki és írja fel, amelyiket inkább el tudja fogadni. Ne gondolkodjon túl sokat a válaszon, hanem bekarikázza, ami spontán elfogadhatóbb a kettő közül.
Thomas-Kilmann teszt  letölthető
Válaszait az alábbi táblázat segítségével kiértékelheti és az eredményt összegzi: Értékelőlap_TK
Az általános elemzést értékelést, összegzést és értelmezést pedig alább tudja elolvasni.
Ha szeretnél a teszttel kapcsolatban kérdéseidel kapcsolatban személyes konzultációt kérni, természetesen erre is van lehetőség. Kérem azt itt jelezze: info@solintezet.hu