SoL Coaching

letöltésSoL Coaching,  ahol inspiráció, cél és belső egyensúly a kivánt irányt megtermékenyítő és reziliens erőkkel tölt fel.

Holisztikus szemléletben- a test, lélek-szellem, a megvalósítás, az érzelmi erptér és a szellemi, magas szintű ismeretek és tudás egysége képes átvinni bennünket a “hídon”. A transzformáció, az átalakulás, az új paradigmák mentén hatékonyan cselekedni képes jelenLétbe.

A hagyomány a szivárvány hídról beszél, a teremtett és a teremtő világkép közötti kapcsolódást meg kell találjuk ahhoz, hogy életünket kezünkbe vehessük, személyes és szervezeti döntéseinket alkotó hozzáállással legyünk képesek megélni.

Coachingunk épp ezért leginkább azoknak segít, akik a személyes, belső átalakulás, gyakran berlső és szervezeti válságban kiútat kereső létállapotban időznek. EZ egy TERMÉSZETES és EGÉSZSÉGES irányba mutató állapot. Ez a változás, átalakulás és magasabb szinten megnyilatkozás iránya.  de itt érdemes a2 a sötétlő erdőben” útitársakat és útvezetőt keresni magunknak. Ekkor a folyamat rövidebb, megérthetőbb és elviselhetőbb lesz.

Coaching  by dialogues–Remeteszőlős, hosszabb 0.5-1 napos vagy hétvégi coaching–ahol a természet, a mozgás, a séta és az inspirativ elmélyülés egyszerre segít hozzá bennünket új meglátásokhoz.

Lsd itt egy izgalmas cikk..

SpaCoaching, mikor a gőzben és fürdőben elmélyült lazulás keretében keresünk új utakat.
ShaddowCoaching – mikor munka és élethelyzet kísérés közben van velünk az útvezetőnk, aki tükröt mutat és prespektívát nyit jelenLétével és visszacsatolásával.

senior coach: Ruzsa Ágota, aruzsa@solintezet.hu

A team tagjai:


agotaRuzsa Ágota,  holisztikus coach (mindfulness és rendszerelvű inspiráló coaching)

és amennyiben elmélyültebb belső átalakulást segítő támogatásra van szükség, akkor

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERADr. Rohánszky Magda,  szakmai és klinikai pszichológusunk

A SoL rendszerszemléletű coaching modellje: a dialógus és partnerség értékrendjében bontakozik ki és a Global SoL Coaching  rendszerszemléletű fejlesztésére alapoz, melynek  Pillangó modellje tudja ezt a legjobban leképezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

A  coaching MÓDSZERTANA

  •  a rendszerarchetípusok,
  • a mentális minták-mindfulness/presencing
  • a John Heron által kidolgozott Hat kategóriájú felajánlások rendszere és
  • a  család-és rendszerállítás valamint
  • a co-counselling figyelem és eszköztára

E módszereket Magyarországra Ruzsa Ágota közvetítésén keresztül integráltuk a coach közösség tagjainak tudásával

  • Értékelő beszélgetések-AI ( Kovács Ildikó )
  • Transakcionális analízis ( Donal O’neill )

és hozzá kapcsoltuk a Global SoL Coaching Community módszertani alapozásához.