SoL HU

A SoL Hu mint hazai szerveződés és közösségi csoport 1998 óta számos és nagyon gazdag rendezvény szervezője, kezdeményezője. Korábban a Budapest Klub, majd az Ariadne Gaia alapítvány, és 2007. óta a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért alapítvány és a SoL Intézet támogatásával működött.  Megért az idő arra, hogy - most már  a Globális SoL Egyesületbe önálló Civil Társaság: Társaság a tanuló szervezetekért, SoL Hu és annak tagsága által kapcsolódjék.

SoL tagság nyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni a SoL Hu 2013 tagságára, amely biztosítja részvételedet a Civil Társaságban, annak döntéseiben és cselekvési tervek kidolgozásában, és a tagsági díjat befizetve a TSZF alapítványon keresztül a Globális SoL Egyesületi tagságot szerzel annak minden előnyével és lehetőségeivel.  A tagsági nyilatkozattal egyúttal a SoL alapelveit is elfogadja minden tagunk.

A SoL lényege: A szervezetek átalakulását támogató tanulás-tudás-intelligens válaszok kiművelése. A mai, komplex és gyors átalakulást megkívánó világban e válaszokat közös és sokszínű tanuló műhelyekben lehet kidolgozni.  A szervezeten belüli és a szervezetek közötti Tudás közösségek új és innovatív válaszokat keresnek. A Globális SoL alapelveit és vezérfonalát: A SoL célja és Vezérelvei olvashatja.

                                                       Praktizáló (szervezet)

                                                         teremtő élő tudás

                                                                 T.É.T

   Kutató-fejlesztő                                          TérTeremtő coach/facilitátor

A tagsággal számos szolgáltatás és kedvezmény együtt jár, többek között a rendszeresen megjelenő és izgalmas cikkeket, eseteket bemutató Reflections újság angolul, a Globális SoL tagság és a magyar nyelvű kiadványaink is. csak pár lépés a csatlakozás Egyéni tagsága rendszeresen megjelenő hírlevelünket megkapják, és hozzáférnek elektronikus kiadványainkhoz, dokumentumainkhoz, előadásainkhoz, melyeknek alakulását mint a SoL Hu civil társaság tagja, önmaguk határozzák meg  és éves találkozón döntenek felőle. Természetesen kedvezményes (-20%) részvétel a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért és SoL Intézet és a Globális SoL programjain. Résztvehetnek az  éves  SoL Olvasó Műhelyben, SoL Nyári Műhelyben és az éves SoL Hu és SoL Danubia Regionális Szimpóziumon. Aktív Intézményi Partnerek (vállalatok, oktatási intézmények, NGO-k) – a tagsággal járó valamennyi szolgáltatáson túl kedvezményes részvétel hazai és nemzetközi SoL rendezvényeken, tanácsadás, coaching és 2 napos képzés-fejlesztési csomag a szervezeti igényekre szabva.

A SoL Hu természetese stratégiai partnere a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért alapítvány, amely szervezeti keretével  ( a SoL Intézet, mint szervezeti partnerként ) támogatja a SoL Hu civil társaság működését – emellett még örömmel várjuk más szervezetek jelentkezését tagként vagy   stratégiai partnerként. közös rendezvények, programok támogatása; közös kutatás- fejlesztés; közös fellépés; kölcsönös kedvezmények;

Önkéntesek – ingyenes, vagy kedvezményes részvétel programokban, közös tanulás a felajánlott, felelősséggel végzett munka fejében; Várjuk jelentkezését akár a SoL Hu Civil Társaságba, akár az Alapítvány-Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért támogatójaként, akár új tudást kialakító szakmai együttműködő félként, vagy partnerként – amennyiben a fenti célokkal Ön is azonosul és együtt kíván dolgozni velünk a tudásalapú, együtt-érző, felelős és intelligens gazdaság, reziliens társadalom megteremtésében; nyitott az új, innovatív fejlesztő módszerek és szemléletformáló tanulási folyamatok alkalmazása iránt.