Mindfulness a SoLban

A SoL magyaroszági közösségeRuzsa Ágota révén gyakorlatilag a mindfulness témával már a korai időkben elkezdett foglalkozni.
41946NK18KLRuzsa Ágota legelső megközelítésben, az üzleti világra kivetítve az Névtelen-1-286x300MIT egyetem  D.Bohm féle dialógus facilitátor képző kutatás fejlesztés programjában találkozott, ahol a bohmi dialógus egyik alapfeltétele, a gondolatok és érzelmek felfüggesztése.
Ebből a gondolatrendszerből fejlődött ki a Presence, a SoL egyik legfontosabb alapkönyve és ennek tudományos kutatási eredményeit összefoglaló, U-elmélet, amely jelenleg az MIT egyetem egyik legnépszerűbb képzése.
szink-300x273Majd a spiritualitás értékrendje kezdett erőteljesebben megjelenni az értékvezérelt vezetési programokban, melynek legátütőbb könyve a Szinkronicitás: a vezetés belső útja volt. Mindezt kb. 10 évvel ezelőtt gazdagította és pontosította az a lépés, amikor a coaching és vezetőfejlesztési programokba már Ruzsa Ágota, Rohánszky Magda és Fazekas Gábor által felvállalva elkezdtük a munkát vezetés, coaching és munkahelyi jól-lét programokban.
A Sol közösség egyik tagjával a Jagall consultinggal közösen tavaly Alan Sloan volt a vendégünk egy felsővezetői képzéshez.
Mi pedig a Raiffeisen banknál a stresszkezelés és munkahelyi jól-lét program keretében 2 éve tartunk mindfulness képzést a dolgozóknak.

2015. januárjában meghívtak bennünket egy előadásra a fenti témában.

Mindfulness-NOVARTIS-MENA konferenciaSCH_8022

Ruzsa Ágota előadása a Novartis MENASCH_8015 nemzetközi konferencián, 300 résztvevőnek a Hotel Intercontinentalban —itt megtekinthető