KIADVÁNYOK

Nézzen körül a SoL Intézet Dialogos E-Könyvesbolt-jában!    Dialogos E-Könyvesbolt

Megrendelő ITT letölthető.

Elköteleződtünk a hiteles, tiszta forrásból és mester szinten kiművelt munkák hazai megjelentetésére.
Igy indult el 2011-ben a Mesterek és Műhelyek sorozat, amelyben a kiadásra kerülő könyveket eredeti szerzők vagy szerzők közvetlen tanítványai adják át a hazai, szervezeti és vezetői körökben dolgozóknak.
Három sorozatunk indult:

diaLogos könyvek, a szervezeti és társadalmi változásokat facilitáló – teremtő beszélgetések módszertani hátterét dolgozza fel.
Vezetői jelenLét könyvek, a XXI. sz-ban felerősödő és a szervezeti és politikai vezetésben is irányt és elmélyülést biztosító módszerek és tapasztalások kerülnek átadásra,
Rendszergondolkodó könyvek, ahol a komplexitás és a néha bonyolultnak tűnő helyzetek és jövőteremtő stratégiák egy magasabb látószögből és összefüggéseiben válnak megérthetővé.

diaLogos könyvek
Névtelen-1-286x300A dialógusról_első kiadványa David Bohm munkásságának elismeréseként az ő alapkönyvével indít, hisz Bohm a tudomány és a személyes kutatás világát közösségi terekbe vitte és ezzel az elefántcsont torony elzártságát kinyitotta és számos izgalmas módszer ihletőjévé vált a nagycsoportos Art of Hosting és The World Café körökben, és a Vezetői jelenLét könyvek alapkönyve, a Presence és az erre épülő U-elmélet fő inspirátora a mindfulness mozgalom mellett. Hiteles forrás Ruzsa Ágota, aki a bohmi dialógust 1992-94 között az MIT egyetemen tanulta…
VKA VilágKávéház, a Társas teremtő dialógusok kiadványunk egy módszertani kézikönyv, amely minden facilitátor szakmai tárának kötelező eleme. Az Art of Hosting szintetizáló megközelítés kézikönyve.

TWC-CD 007Ennek egyik alapműve maga a The World Café,  melyet sokan használnak, de talán sokkal kevesebben látják a módszer elméleti és tudományos hátterét  és ezért alkalmazása kevésbé hatékony, mint ha a tiszta forrásból meritkeznénk. Most a könyv megjelenésekor a leghitelesebb forrásból, Juanita Browntól és Amy Lenzo, az TWC alapítvány vezetőjétől tanulhatunk .

Vezetői jelenLét könyvek sorában
szink-300x273a dialógust integráló alapkönyv, J.Jaworski: Szinkronicitás, A vezetés belső útján  c. könyve, ami sok olvasót átalakulásra ösztönzött és a belső, néha válságos folyamataik elmélyült megértését támogatta.
Tervezett könyvek:
jelenLéT-Presence, Peter Senge, J.Jaworski, O.Scharmer, Betty S.Flowers korszakváltó vezetői szemléletet kialakító könyve.
Az U elmélet-Otto Scharmer könyve
Hatalom és Szeretet-Power and Love, Adam Kahane sokak által nagyra becsült, a szervezetek és politikai térfeleken hiánypótló és jelentős hatást gyakorló mű.

Rendszergondolkodók könyve
Rendszergondolkodás játékosan, amely 2014-ben kerül papír alapú kiadásra..Linda B.Sweeney és Dennis Meadows könyve számos érdeklődőt fog bevonzani, és képzéseik, tanóráik során reméljük, hogy minél többen forgatják ezt az alapkönyvet.

Tervezett kiadvány:
A bölcsesség hálójában, Connected Wisdom, ami Linda B.Sweeney könyve a rendszergondolkodás és a fenntarthatóság kapcsolatáról népek meséit feldolgozva.
Gondolkodjunk rendszerekben, Donella Meadows könyve 2015-ben.
Autopoesis, Guus Geisen alapos és 15 év tapasztalatára épülő könyve, melyet az általános iskolai oktatásban lehet kiválóan használni.